Hoe bescherm je je nagels en handen bij dagelijkse activiteiten?

Het beschermen van onze handen en nagels tijdens dagelijkse activiteiten is van groot belang om ze gezond en sterk te houden. Of het nu gaat om afwassen, tuinieren of schoonmaken, onze handen worden voortdurend blootgesteld aan verschillende elementen die schade kunnen veroorzaken. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je het beste je handen en nagels kunt beschermen tijdens deze activiteiten, en hoe je je handen op de juiste manier kunt gebruiken bij het hanteren van verschillende voorwerpen.

Je nagels beschermen met handschoenen tijdens het afwassen
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Gmail

Bescherming tijdens dagelijkse activiteiten

1. **Afwassen:** Bij het afwassen komen onze handen in contact met warm water en reinigingsmiddelen die de huid kunnen uitdrogen. Draag het liefst handschoenen om je handen te beschermen tegen de agressieve chemicaliën in het afwasmiddel en om het contact met heet water te verminderen.

2. **Tuinieren:** Tuinieren kan zowel leuk als vermoeiend zijn voor onze handen en nagels. Draag tijdens het tuinieren handschoenen om je handen en nagels te beschermen tegen vuil, scherpe randen van gereedschap en mogelijke allergenen zoals plantenpollen. Tevens zorgen handschoenen ervoor dat de onderrand van je nagels schoon blijven. Mocht er toch vuil onder komen kan je dat schoonmaken met een nagelborsteltje. Gebruik liever geen scherp voorwerp om vuil onder je nagels weg te halen, omdat een scherp voorwerp ervoor kan zorgen dat je de huid onder de nagels beschadigd waardoor er een ontsteking kan ontstaan.

3. **Schoonmaken:** Schoonmaken vereist vaak het gebruik van sterke reinigingsmiddelen en schurende materialen die je handen kunnen beschadigen. Draag ook hier handschoenen om je handen en nagels te beschermen tegen chemicaliën en om te voorkomen dat je nagels afbreken door het schrobben.

De juiste manier van voorwerpen vasthouden om je nagels te beschermen
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Gmail

Juiste handpositie bij het hanteren van voorwerpen

Naast het dragen van handschoenen is het belangrijk om je handen op de juiste manier te gebruiken bij het hanteren van verschillende voorwerpen om schade aan je nagels te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

1. **Gebruik de kussentjes van je vingers:** Wanneer je iets oppakt, probeer dan de kussentjes van je vingers te gebruiken in plaats van je nagels. Door met gestrekte vingers te grijpen, loop je het risico dat je je nagels stoot , daardoor beschadigd of dat ze zelfs afbreken.

2. **Houd je nagels kort:** Korte nagels zijn minder vatbaar voor breken en splijten tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je je nagels regelmatig vijlt om ze op een geschikte lengte te houden.

3. **Wees voorzichtig met het openen van verpakkingen:** Gebruik niet je nagels om verpakkingen open te scheuren of blikjes te openen.. Gebruik in plaats daarvan een schaar, mes of een ander geschikt hulpmiddel om schade aan je nagels te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips op te volgen en bewust te zijn van hoe je je handen en nagels gebruikt tijdens dagelijkse activiteiten, kun je ze beschermen tegen schade en ze gezond en sterk houden voor de lange termijn. Vergeet niet om regelmatig handcrème en nagelriemolie te gebruiken om je handen en nagels te hydrateren en te voeden. Met de juiste zorg kunnen je handen en nagels stralen, zelfs na de zwaarste taken.

Pin It on Pinterest

Rebalancing Nails & Beauty

Deel dit met je vrienden.