Thuis je eigen manicure doen, hoe pak je dat aan?

Een goede manicure begint bij het uitkiezen van de juiste tools.

Geen tijd, geld of zin om een manicure te laten doen bij de nagelstyliste, maar wel mooie uitziende nagels willen hebben? Zorg dan dat je deze tools in huis hebt voor jouw thuismanicure!

Het is essentieel om je nagels gezond te houden en goed te verzorgen, niet alleen voor een esthetische uitstraling, maar ook voor de algemene handgezondheid. Vandaag bespreken we de belangrijkste tools voor een manicure.

Tools voor een goede manicure

 1. **Vijlen:** Het vijlen van je nagels is een cruciale stap in nagelverzorging. Gebruik altijd een hoogwaardige nagelvijl en vermijd grove vijlen die je nagels kunnen beschadigen. Een glasvijl of kartonnen vijl met grit 180 zijn goede opties. Tegenwoordig heb je ook drie of vier in 1 vijlen. Met deze vijlen kun je de nagels in vorm vijlen, de nagelplaat glad maken en polijsten voor een mooie glans. 
 2. **Nagelriem pusher:** Gebruik een nagelriem pusher om voorzichtig de nagelriemen terug te duwen. Dit zorgt voor een nette uitstraling en voorkomt dat nagelriemen vast komen te zitten op de nagel. Je kan een houten bokkenpootje of een metalen pusher gebruiken.
 3. **Nagelborstel:** Een nagelborstel is handig om vuil en restjes onder je nagels te verwijderen.. Hiermee houd je je nagels schoon en gezond.
 4. **Nagelriemolie:** Minimaal 2 keer per dag je nagelriemen oliën helpt de nagelriemen gehydrateerd te houden en voorkomt droogheid, velletjes en scheuren.
Het uitvoeren van een manicure
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Gmail

Hoe te gebruiken

 1. **Vormgeven:** Kies een vorm die bij je natuurlijke nagel past en vijl voorzichtig om deze vorm te bereiken. Populaire vormen zijn onder andere vierkant, ovaal of amandelvormig. Vijl altijd in één richting om splijten en breken te voorkomen. Houd rekening met je levensstijl en persoonlijke voorkeur bij het kiezen van de vorm.
 2. **Polijsten:** Gebruik een polijstblok om de nageloppervlakken glad te maken en onvolkomenheden te verwijderen. Dit helpt ook om de nagels te egaliseren en een gladde basis te creëren voor nagellak of andere behandelingen.
 3. **Hydratatie:** Begin met het hydrateren van je nagels en nagelriemen. Gebruik een goede handcrème en nagelriemolie om de huid rondom je nagels soepel te houden. Dit voorkomt droge en gescheurde nagelriemen, wat kan leiden tot infecties.
 4. **Base en topcoat:** Nadat je de manicure hebt uitgevoerd kan je een basecoat, nagellak en topcoat aanbrengen om de manicure af te maken. Breng dan pas na het lakken een nagelriemolie en handcrème aan.

De buitenkant

Door regelmatig aandacht te besteden aan de verzorging van je natuurlijke nagels en het gebruik van de juiste tools en producten, kun je genieten van gezonde, sterke en mooie nagels. Een goede manicure is niet alleen een manier om jezelf te verwennen, maar ook een belangrijk onderdeel van je algehele hand- en nagelgezondheid.

De binnenkant

Niet alleen verzorging van buitenaf is belangrijk, voeding is ook belangrijk voor gezonde sterke nagels. Biotine, zoals eieren en noten, omega-3 vetzuren, te vinden in vette vis en zaden, Vitamine C en ijzer zijn essentieel voor een goede nagelgezondheid. Door deze voedingsstoffen te integreren in je voeding kunnen nagels sterker worden. En drink voldoende vocht per dag, minimaal anderhalve liter. Dat is sowieso goed 😉

Pin It on Pinterest

Rebalancing Nails & Beauty

Deel dit met je vrienden.